Teknologian huippu kuluttajalle: videopalvelut

Miksi netin videopalvelut ovat niin hienoja keksintöjä?

Netissä videopalveluja löytyy aivan jokaisen tarpeisiin. Siis aivan jokaisen. Ja mikä mukavinta, niitä oppii käyttämään jokainen vauvasta vaariin.

Viihde

Videopalveluja on tarjolla aina maksullisista viihdepalveluista ilmaiseen You Tubeen. Voi katsoa leffoja ja sarjoja, joita ei ole vielä näytetty teeveessä tai et aiemmin ole moisia ehtinyt katsomaan. Tarjontaa on myös videopalveluiden omista sarjoista ja elokuvista, joita ei koskaan televisiosta näytetäkkään.

Usein videopalveluiden ja viihdepalveluiden tarjontaan kuuluu myös tallennusominaisuus, jos telkkarista satutaan näyttämään lempi klassikkoleffasi, saat sen tallennettua palveluun ja katsottua jälkikäteen.

Ilmaiseen You Tube-palveluun jengi taasen saa itsekin ladattua videoitaan. On tarjolla maailman laajuista kohelointia, erinäisiä tutoriaaleja, musiikkia ja varmasti myös jaksoja erilaisista sarjoista.

Mikäs sen mukavampaa, kuin sateisena vapaapäivänä röjähtää sohvalle kera kupponen teetä. Avata videopalvelu ja alkaa tuijottamaan lempisarjan kolmatta tuotantokautta apinan raivolla.

Musiikki

Videopalvelut yleensä tyrkyttävät myös musiikkia ja musiikkivideoita. Melko helppo lähteä etsimään lemppari artisin uusinta musavideota juutuupista. Kuunnella ysärihittejä ripiitillä tai soittaa partyissä musiikkia palvelun kautta. Jokainen saa valittua omat lempibiisinsä ja pysyy tyytyväisenä.

Ulkomaiset sarjat

Olet kuullut kaverisi kyttäävän HBO:n videopalvelusta brittisarjaa ja hehkuttavan sitä joka päivä. Koukussako? Kenties. Mikset siis myös itse kokeilisi moista addiktiota? Videopalvelu auki ja sarja pyörimään, siinähän sitten näet onko hehkutus ollut sen arvoista vaiko ei.

HBO Nordic
HBO Nordic on yksi suosituimmista videopalveluista (c) HBO

Usein videopalvelut tosiaan tarjoavat sarjoja, joita Suomessa ei välttämättä koskaan nähdä teeveestä vaikka kuinka toivoisi. Vaihtoehtoisesti Suomessa saatetaan nähdä vain kaksi ensimmäistä tuotantokautta teevestä, mutta vähäisen katsojamäärän vuoksi muita kausia ei tipu. Netflix, täältä tullaan!

Omat sarjat

Ainakin Netflix on perin tunnettu siitä, että palvelu tarjoaa omia sarjojaan. Ja niitä ei totta tosiaankaan siis voi nähdä muualta kuin kyseisestä palvelusta. Allekirjoittanut ainakin on kuullut useammankin tyypin seuraavan Netflix-sarjoja ja vain positiivista palautetta on tullut. Miksen siis itsekin alkaisi kyseisen tai vaihtoehtoisesti jonkun toisen palvelun asiakkaaksi..

Kanavavalinnat ja leffavuokraamot

Puhelinoperaattorit usein tarjoavat eri kanavapaketteja ja viihdepalveluja. Operaattorin kautta tilatussa palvelussa saat siis bonarina vielä valita parhaimmat urheilukanavat, joista näkee jokaisen EM-futiksen pelin, kenttäratsastuksen MM-kisat tai vaikka TOTO tv:n ja ravit. Mikä ikinäkään vaan itselle parhaiten sopii.

Kanavapakettien lisäksi operaattorit tarjoavat leffavuokrauspalvelua. Saat kyseisen operaattorin leffavuokraamon käyttöön, josta voi nettiä hyväksikäyttäen vuokrata leffan jos toisenkin useimmiten vuorokaudeksi. Vuorokauden aikana saat katsoa leffan niin monta kertaa kuin suinkin ehdit ja sen jälkeen leffa jälleen poistuu valikostasi uudelleen vuokrattavaksi. Onhan usein tarjolla myös nevöhööd-leffoja ilmaiseksi. Siis nimenomaan nevöhööd-leffoja. Kukaan ei ole koskaan kyseisestä elokuvasta kuullutkaan ja luettuasi juonen ymmärrät miksi leffa on osiossa nevöhööd.

Hinnalla pilattu, vai onko sittenkään?

Usein operaattoreiden tarjoamat kanavapaketit ja leffapalvelut ovat hieman kalliimpia kuin muut videopalvelut. Saathan sentää kyylätä vaikka koko vuorokauden futispelejä tai leffoja valitsemaltasi kanavalta tiettyyn kuukausihintaan, jonka lisäksi settiin kuuluu tallennuspalvelu ja leffavuokraamo.

Muut videopalvelut, kuten HBO:n tarjonta tai Netflix taasen eivät hinnalla ole pilattuja. Yleensä moiset palvelut tyrkyttävät kuukauden tai kahden ilmaiskokeiluja tai kokeilua muutaman kymmenen sentin hintaan. Jos olet tyytyväinen palveluun, sen kuin jatkat tilausta muutaman euron korotettuun kuukausihintaan. Jos taas et ole palveluun tyytyväinen, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa haluatkaan.

You Tube taas tunnetusi onkin pääasiassa ilmainen. Niin videoiden lataamisessa kuin katsomisessakin, kaiketi. Toki käyttäjäksi pitää tietyssä tilanteessa kirjautua, kuten videota ladattaessa, mutta sehän ei taas suuri vaiva ole siihen verrattuna, mitä palvelu tarjoaa.

Ai mistä moisen palvelun laskutus napataan? Useimmiten luottokortilta tai teleoperaattorit voivat kaiketi myös lähettää kuukausittain laskun. Niin, siis maksu suoritetaan kuukausittain ja saat katsella videopalvelusta materiaalia ihan niin paljon kuin sielu sietää.

Netflix
Netflix on varmasti jo melkein kaikille tuttu

Pssssst..

Usein videopalvelut tarjoavat myös mobiiliversion palvelustaan ja saat käytettyä tiliäsi myös muilla laitteilla. Tämä pätee myös todella useisiin Smart TV:ihin, joissa taustalla pyörii HbbTv-hybridisovellus, jonka ansioista voit nauttia suurimmasta osaa netin videopalveluista. Jos siis iskee uskomaton tarve ottaa iPad kouraan ja sängynpohjalta katsella lempisarjaa, se onnistuu. Entäs matkalla opiskelijakaupungista takaisin kotiin? Matkalla saat katsottua puhelimen ruudulta lempisarjaa.

Antaa palaa siis vaan. Koivet kohti kattoa ja sarjat sekä leffat pyörimään!