Parhaat työskentelyohjelmat

Microsoftin Office-pakettihan on pitkään ollut varmasti suosituin pläjäys, kun kyseisiä ohjelmia vertaillaan. Ja ihmekös tuo, onhan se helppokäyttöinen ja varsin toimiva.

Microsoft Office

Yks tykkää ja varmaan muutama tuhat muutakin. Ei taida muutama tuhat edes riittää. Microsoft on varsin toimiva kokonaisuus, tarvitsit sitten Wordin tekstinkäsittelyohjelmaa tai Excelin taulukkolaskentaa. Toimii kuin häkä!
Paljon käytetty ja hyvin suosittu. Tämähän on useimmin siis käytössä myös kouluissa, joissa lapsille ja nuorille aletaan ensimmäisistä luokista alkaen opettaa tietokoneen ja erilaisten ohjelmien käyttöä. Ja mitä lie muuta niille skideille nyt opetetaankaan, vanha on jo pudonnut siitä junasta.
Microsoft saa Office-paketistaan kyllä erinomaiset pisteet.Helppo oppia käyttämään ja helppo käyttää, ohjeet ovat hyvät ja kielivaihtoehdot vielä paremmat. Toimii takuuvarmasti!

Microsoft Office: First Run Video from Mark on Vimeo.

Office 365

Haluan käsitellä tämän erikseen, koska Office 365 toimii verkossa, vaikka se onkin käytännössä sama ohjelmistopaketti kuin Microsoft Office. Siinä on kuitenkin muutamia eroja, ja suurimpana, että siitä voidaan tehdä melko helpostikkin yritysasiakkaille sommiteltu paketti. Office 365:n käyttöönotto voi olla hieman hankalampaa alkuun, mutta loppupeleissä se tarjoaa enemmän joustavuutta ja tallennusmahdollisuuksia, kuin perinteinen Office-paketti.

Open Office

Vanhoilta lukioajoilta tuttu. Pääpiirteittäin toimii kuten Officen täysversio, mutta jotain uupuu. Esimerkiksi allekirjoittaneen muisti on jo mennyt niin uupumukseen, että hyvä kuin muistaa moisen Open Officen olemassa oloa. Kannatetaan, jos silloin tällöin pitää lyhyesti toimitaa kirjallinen paperi tai kaksi. Jos taas moiselle työvälineelle on ihan joka päiväistä käyttöä tai opinnäytetyö alkaa olemaan lähemmäs sata sivuinen romaani, kannattanee harkita lämmöllä Officen täysversiota.
Pienemmissä duuneissa ja lippuläpysköiden kirjoittamisessa kuitenkin on melko varmatoiminen ohjelma. Ei siis huono tämäkään, jos käyttö pysyy tiettyjen rajojen sisällä.

WordPad

Wordin superminiversio. Yltiösuppea. Ei ehkä kannata suunnitella kovin toimivia muotoiluja asiakirjaasi. Toimii, jos kirjoitat kirjeen Norjaan mummon serkun kaimalle. Ei toimi, jos ajattelit pyrkiä läpäisemään ammattikorkeakoulun tai yliopiston kirjalliset tehtävät. Niissä kun ei juuri vaadita mitään tiettyjä muotoiluja ja sivun erinäisiä mukavia asetteluja sun muuta erinomaisen tärkeää ammattitaitosi kannalta.
Mutta todennäköisesti Microsoftilainen toimii suppeassa käytössä. Voin sen melkein luvata, vaikka käyttökokemusta ei tosiaan ole.

Pages

Apple-tyttö voi täältä nyt huudahtaa, ettei tiennyt Applella olevankaan moista ohjelmaa. Nyt tiedän.
Pages on siis Applelaisen ohjelma, jolla saa avattua, käsiteltyä ja tallennettua Microsoftin Word-pohjaisia tiedostoja. Pakko olla hyvä, kun on Applelaisesta ohjelmasta kyse.
Nopealla nettiselailulla paljastuu, että Pages-ohjelma on jokaisessa uudessa Applelaisessa laitteessa valmiiina ja vanhempiin Omenoihin sen saa ladattua sentin alle kymmenen euron hintaan. Kysymys tässä vaiheessa kuuluu, että kuinka uudesta laitteesta pitänee olla kyse.. Allekirjoittanut kantaa käsilaukussaan kolmisen kuukautta sitten hankittua iKalikka kuus ässää, jossa ei todellakaan ole kyseistä ohjelmaa. Annettakoon tämä Omenalle anteeksi.

Joku muu, mikä?
Niin mikä se sitten olisi? Ja onko näitä vielä lisää? Todennäköisesti on ja todennäköisesti tulee aina vain enemmän olemaan. Allekirjoittanut on tähän päivään saakkaa pärjännyt näillä ja todennäköisesti tulee jatkossa myös pärjäämään.
Meitä kuitenkin on moneen junaan, joten sopivaa ohjelmaa metsästettäessä ei auta muu kuin kokeilla. Ei voi voittaa, jos ei uskalla koittaa. Itselle sopivimman ohjelman metsästykseen siis, mars!