Nykyajan seminaarit

Monen arkea helpottava keksintö: webinaari!

Webinaari eli seminaari verkossa. Kätevää eikö?

Sijainti

Voiko webinaariin osallistua ihan kuka vaan ja mistä vaan? No todellakin. Vaikka asuisit bambumajassa keskellä viidakkoa tai savimajassa keskellä savannia, mutta omistat älykön tai läppärin ja toimivat nettiyhteyden. Avot, ja osallistuminen on taattu!

Helpottaa huomattavasti ammattilaisten kokoontumisia, kun suomalaisten ammattilaisten ei tarvitse enää lentää kohti Austaraliaa erikoistuvien lääkäreiden seminaariin neurologiasta tai päin vastoin. Voit siis olla missä tahansa maailman kolkassa verrattuna webinaarin järjestäjään ja homma toimii, kunhan vain nettiyhteys on riittävä!

Webinaarikon välineistö

Ei, ei tarvitse lähteä hifistelemään välineistön kanssa. Ihan normaali läppäri riittää. Toki Webinaariin ilmoittautuneet saavat todennäköisesti järjestäjän kautta osallistumislinkin ja sitä klikkaamalla pääsee mukaan webinaariin.

Entäs järjestäjä itse? No parhaimmillaanhan järjestäjä ei tarvitse kuin läppärin, jonkinlaisen mikrofonin ja järjestelmän jonka kautta webinaari pyörii. Mainittuja webinaari-järjestelmiäkin löytyy varmasti useita ja ihan taatusti niiden käyttöön saa oivallisen ohjeistuksen. Toki jos kyseessä on ihan maailmanlaajuisesti tarjolla oleva webinaari, kannattaa varmastikin ottaa ammattilainen avuksi järjestämisessä. Siinä tuskin enää ihan oma läppäri riittää..

Introduction to MODO Webinar from The Foundry on Vimeo.

Osallistujan välineistö

Läppäri tai älylaite ja hyvät eväät. Siinä se parhaimmillaan. Jos oikein hifistelylinjalle lähdetään, voi läppärin toki liittää telkkariin, suuresta screenistä puhumattakaan. Jos tyytyy hyviin eväisiin, kotiolosuhteisiin ja läppäriin, kannattanee sen verran varautua esimerkiksi korvanapeilla tai lisäkaiuttimilla että webinaarin äänen toisto on taattu. Jos taas lähdetään hifistelylinjalle ja webinaaria seurataan telkkarin kautta, äänentoisto todennäköisesti on taattu ilman kotiteatterisarjan ostamista. Toki, jos omatunto huutaa kotiteatteria webinaarin vuoksi ja lompakon saumat huutaa rahan määrästä.. Siinä tapauksessa suosittelen kävelemään lähimpään elektroniikkaliikkeeseen sisälle ja kävelemään sieltä ulos kotiteatterisarjan kanssa.

Miksi webinaari helpottaa arkea?

Kiireiset liikemiehet ja potilaitaan hoitavat lääkärit sekä persaukiset sairaanhoitajat. Siinäpä se selitys taisi lyhykäisyydessään tulla.

Jos oikeasti on kiireinen työn kanssa, ei ole aikaa irtautua muutaman päivän matkalle toiselle puolelle maapalloa. Kuka sinun työsi sillä aikaa hoitaa? Mites jos haluat osallistua ammattitaitosi puolesta seminaariin, joka todella vaatii muutaman sadan euron lentoliput ja hotellimajoitukset, joita työnanataja ei suostu kustantamaan. Pitää matkalla kai syödäkin jotain ja kulkea seminaariin jollain tavalla. Ei persaukiset pelaa kuin piiloa.

Siinäpä siis selitys sille, miksi webinaari on silkkaa säästöä ja arkea helpottava keksintö! Voi edelleen hoitaa työt, ei tarvitse ottaa palkattomia vapaapäiviä eikä osallistumisesta koidu parin tonnin lisäkuluja. Miten näppärää! Webinaarin loputtua ei tarvitse jäädä änkkäämään muiden osallistujien kanssa, vaan voi läimäyttää läppärin kannen kiinni ja jatkaa normaalia arkea ja töistä. Voiko helpompaa tapaa seminaariin osallistumisella enää olla? Tuskin. Webinaari siis on ihan silkkaa säästöä rahan, hermojen ja ihan kaiken kannalta. Kannattaa siis kaiketi tästä lähtien pyrkiä tsekkailemaan myös webinaari vaihtoehtoa perinteiselle seminaarille.