Miksi useat verkkosivustot haluavat tietää sijaintisi?

Nykymaailmassa ei hukkaan pääse. Ainakaan jos taskussa on älypuhelin ja laukussa läppäri tai tabletti. Siis jos vaan internet ja sijaintipalvelut ovat käytössä.

Ei sijantipalveluilla sentään monesti kadoksiin menneitä paikanneta, paitsi tietysti ääritilanteissa. Verkkosivustojen sijaintipalveluilla pyritään johonkin aivan muuhun.

Palvelu

Jos krapulapäissäsi makaat Kotkassa kaverin sohvalla. Äärimmäinen nälkä yllättää eikä ole käsitystäkään lähimmästä kebabilasta.. Tilannehan on lähes akuutti. Onneksi on olemassa kaikkitietävä Google ja puhelimen sijaintipalvelut.

Google auki ja hakukentään rustaamaan sana ”kebab”. Todennäköisesti sijantipalveluiden perusteella Google ehdottaa lähintä kebabilaa. Kätevää, eikö?

Entäpä jos olet määrittelemättömässä paikassa. Eli toisin ilmaistuna, sinulla ei ole harmainta aavistusta siitä, missä ihan tarkalleen olet. Navi huutaa, että pitänee vielä ajaa kaksisataa kilometriä motaria suoraan ja ajotietokone huutaa, että näillä polttoainemäärillä ei muuten pääse kuin kahdeksankymmentä kilometriä. Sijaintipalveluiden avulla voi ja todennäköisesti löydätkin lähimmän polttoainemyymälän ennen kuin polttoaine on totaalisen finito. Kiitos ja kumarrus sijaintipalveluille. Taaskaan ei tarvitse jäädä sormi suussa suunnistamaan pitkin laitakyliä etsimässä tankkauspistettä!

 

Google Maps käyttää myös sijaintiasi

 

Yhtälailla isojen toimijoiden sivut, kuten vaikkapa Facebook tai Google, käyttävät palvelintilaa ympäri maailmaa. Niimpä ne osaavat valita lähimmän webhotellin sijaintisi perusteella, ja tämän ansiosta verkkosivun käyttäminen on mahdollisimman sutjakkaa.

Tietojen kerääminen

Toki verkkosivujen ylläpitäjät ovat halukkaita tietämään, mistä päin maailmaa heidän sivustollaan vieraillaan. Sijaintipalveluiden perusteella saadaan paikannettua verkkosivustolla vierailleet. Selain kerää tiedot verkkosivulla vierailleelta, lähettää ne eteenpäin paikannuspalveluntarjoajalle, joka taas lähettää tiedot verkkosivuston ylläpitäjälle. Näppärää kun tieto kulkee.

Miksi sitten verkkossivuston ylläpitäjä tahtoo muka tietää, kuka vierailee sivulla ja miksi? Mietihän itseäsi esimerkiksi yrittäjän saappaissa. Jos verkkosisvustollasi vierailee jengiä jatkuvasti ympäri Suomen tai jatkuvasti läheltä yrityksen toimipistettä, kannattanee varmasti markkina-aluetta laajentaa muuallekin kuin korttelin päähän toimipisteestä. Voi jopa saada lisää asiakkaita. Tai ainahan voi miettiä laajentavansa yrityksen toimintaa esimerkiksi nettikauppaan, jos rahkeet kyseiseen toimintaan riittävät.

Myös bloggaajille kyseinen sijantipalveluiden käyttö on tärkeää. Onhan se kiva katsella blogin tilastoja siitä, kuinka paljon jengi käy lukemassa blogia ja mistä päin maailmaa lukijat oikein ovatkaan. Näin saattanee saada blogin aiheitakin suunnattua paremmin lukijoille ympäri maailman. Ja hei, mainonta blogissa! Klik, klik ja jo tipahtelee kolikoita bloggaajan tilille. Asia ei nyt varsinaisesti niin helppo ole, mutta ajatus on kuitenkin sinne päin.

Some

Somessahan kaikki haluavat hehkuttaa olevansa paikassa se ja se. Ja juurikin sijaintipalveluiden perusteella some sinulle osaa erinomaisesti ehdottaa lähellä olevia paikkoja. Ja oikeastaan ihan sama missä maailman kolkassa olet, kunhan vain netti pelaa, niin todennäköisesti sijantipalvelutkin osaavat sinut paikantaa. Ja hei, markkinointi tässäkin asiassa toimii. Jengi näpyttelee kuumeisesti olevansa milloin Tampereen Ikeassa, milloin Starbucksissa Barcelonassa tai kotikaupungin uudessa ravintolassa. Ilmaista mainontaa sijantipalveluiden ja somen välityksellä. Ja yritys kiittää ja kumartaa saadessaan ilmaista mainontaa. Tosin, jos paikasta ei juuri hyvää sanottavaa ole, ei mainontakaan kovin hyvästä taida olla.. Enivei, ilmaista markkinointia kuitenkin.

Hukkassa

Kuten alkusävelissä jo mainittu, ei nykyisin ihminen ainakaan nettiä käyttämällä hukkaan pääse. Sikäli mikäli käyttäjä siis itse on laitteensa vieressä, eikä laitetta ole käyttämässä joku muu. Myöskään laitetta ei nykyisin helpolla voi hukata. Tai helposti voi hukata, mutta helposti sen myös voi löytää. Juurikin sijantipalveluiden perusteella. Ainakin omassa rakkaassa Applelaisessa löytyy oikeinkin oivallinen paikannuspalvelu, jos sattuu käymään niin että luurin ja omistajan tiet erkanevät syystä tai toisesta. Palvelu kaiketi sekin..