Mikä on turboahdettu moottori?

Turboahdettu moottori

Turboahdetussa moottorissa on turboahdin, minkä pääasiallinen tehtävä on kompressoida moottoriin ilmaa. Kun moottorin sylinteri saa enemmän ilmaa kuin normaalisti, on mahdollista syöttää moottoriin enemmän polttoainetta, eli saavuttaa suuremmat tehot. Moottori muodostaa mekaanista voimaa juuri ilman ja polttoaineen seosta polttamalla, joten moottori on sitä tehokkaampi, mitä enemmän siihen voidaan syöttää polttoainetta ja ilmaa. Turboahdin löytyy usein dieselautoista, mutta se voidaan asentaa myös bensakäyttöiseen autoon.

Turboahdin muodostuu vähintäänkin turbiinikotelosta, turbiiniakselista, kompressorikotelosta ja kompressorisiivestä. Lisäksi turbossa voi olla lisäosia, joiden avulla voidaan saavuttaa entistä suuremmat tehot. Turboahdin toimii siten, että se hyödyntää pakokaasun hukkaenergiaa. Pakokaasu johdetaan ennen pakoputkeen päätymistään turbiinikoteloon, missä se saa turbiiniakselin pyörimään. Turbiiniakseli on liitetty kompressoriin. Akselin pyöriminen saa ilman kompressoitumaan polttoaineen kera poltettavaksi. Lopputulos on se, että turboahdetun moottorin kokonaishyötysuhde on paljon korkeampi kuin tavallisen, eli vapaasti hengittävän, automoottorin hyötysuhde. 

Ensimmäiset turboahtimet nähtiin henkilöautoissa jo 60-luvulla. Ne eivät kuitenkaan olleet kovin luotettavia, sillä tuotekehittely oli tuolloin vielä lapsenkengissään. 1970-luvulla ja 80-luvulla niin BMW, Saab kuin Porchekin ottivat valikoimiinsa turboahdetuilla moottoreilla varusteltuja henkilöautoja. Tuolloin turboahtamisella haluttiin saada aikaan vain lisätehoja. Tänä päivänä turboautoissa on myös pienempi kulutus, ja siksi turbot ovat yleistyneet merkittävästi. 

Mitä pitää ottaa huomioon turboahdettua autoa ajaessa?

Turboahdetun auton ajaminen on hieman erilaista kuin ahtamattoman auton ajaminen. Turbo saattaa esimerkiksi ”lähteä käsistä”, siksi ahtopaineita ei kannata kasvattaa ennen kurvia. Turbolla oppii kuitenkin ajamaan nopeasti. Pienillä nikseillä voidaan parantaa auton toimintavarmuutta ja pidentää turboahtimen käyttöikää. Ahdinremontti maksaa tuhannesta pariin tuhanteen euroon, joten kannattaa ottaa kikat käyttöön. Kun ajata turboahdettua autoa, joudut syyllistymään auton tyhjäkäyttämiseen. Etukäteiskäytön ja jälkikäytön avulla varmistetaan turboahtimen toiminta pitkiksi ajoiksi eteenpäin. Moottorilta ei kannata vaatia täysiä tehoja, ennen kuin auton moottoriöljy on ehtinyt lämmetä, sillä ahdin saattaa pyöriä jopa 150 000 kierrosta yhdessä ainoassa minuutissa. Ahdin tarvitsee koko ajan öljyä laakeripesäänsä, mikä toimii paitsi voitelijana, myös korkeiden lämpötilojen jäähdyttäjänä. 

Ajon aikana laakerin pinnalla olevan voiteluöljyn lämpötila voi kohota jopa 600 celsiusasteeseen, joten varsinkaan pitkän ajon jälkeen autoa ei kannata sammuttaa heti. Jälkikäytön aikana moottori ja moottoriöljy ehtivät hieman jäähtyä, joten ei ole vaarana, että laakereilla oleva öljy palaisin kiinni. Joissain autoissa on ahtimen ylimääräinen jäähdytys, mutta pitkän tai suurilla tehoilla ajetun matkan jälkeen on hyvä tyhjäkäyttää autoa pari minuuttia, jotta turboahdin saisi viileää öljyä ja ehtisi pysähtyä ennen sammuttamista. Jotta auto ei sammuisi äkkiarvaamatta esimerkiksi liikennevaloihin, on automaattinen start-stop -järjestelmä hyvä kytkeä pois kuumalla säällä, pitkällä matkalla tai kovia tehoja vaativan ajon aikana. Ahtimen tulisi pysyä käynnissä myös liikennevaloissa, jotta se kestäisi pidempään.

Turbon huolto kannattaa – näin pidennät ahtimen käyttöikää

Kuten sanottu, ahdinremontti on hintava – siksi turboautoa kannattaa huoltaa säännöllisesti. Varsinkin silloin, jos ajat pääsääntöisesti lyhyitä matkoja, kannattaa auton öljynvaihtovälit jopa puolittaa valmistajan suosituksista. Turboahtimen voitelu tapahtuu moottorin oman öljynkierron avulla. Muista vaatia laadukasta öljyä, mikä kestää hyvin kuumuutta. Joskus turbo tarvitsee isompaa huoltoa. Jos asut Pirkanmaalla, palvelee sinua akaalainen Turbotohtori. Turbotohtorilta saat niin vaihtoahtimen kuin perusteellisen turbohuollonkin.

Käänny asiantuntevan autokorjaamon puoleen, jos turbossa ilmenee jotain vikaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa ongelmiin puututaan, sitä huokeammaksi turbon kunnostaminen yleensä muodostuu. Soita Turbotohtorille, jos turbon teho on huomattavasti heikentynyt, eli auto kiihtyy aiempaa hitaammin ja pitää enemmän ääntä. Myös silloin, jos nopeuden ylläpitäminen on muuttunut vaikeammaksi, tai jos turbo savuttaa sinistä tai harmaata savua, on aika tutkituttaa auto. Ota ensi tilassa yhteyttä turbokorjaamoon, jos turbo vuotaa öljyä, kojelaudassa palaa moottorin vikavalo tai jos turbo viheltää.

Turbokorjaamo löytää vian usein jo alkutarkastuksen yhteydessä, mutta joskus turboahtimessa on piileviä vikoja, joiden löytäminen vaatii ahtimen purkamista. Näin löytyvät muun muassa öljyn epäpuhtauksien aiheuttamat naarmut akselissa sekä ylikierrosten aiheuttamat piilevät vauriot. Ahtimen purkamisen jälkeen osat pestään ultraäänipesurissa. Viimeistään pesun jälkeen kaikki korjaus- tai uusimistarpeet ovat havaittavissa. Turboahtimen huolto kestää tyypillisesti 1–4 päivää, ja sen jälkeen turbosi on taas kuin uusi.