Kuinka tehdä pienyrityksestäsi menestyvämpi

Yritys

Toisille yrityksen perustaminen syntyy halusta toteuttaa itseään ja tehdä itseä kiinnostavia asioita. Toisille yritys merkitsee rahaa ja toimeentuloa. Yritys on tapa työllistää itsensä ja ehkä muutama muukin. Myös se, jotka pyörittävät yritystä niin sanotusti rakkaudesta alaan, toimivat turvaavansa sillä toimeentulonsa ja ehkä jopa rikastuvansa hieman. Pienyrityksestäkin voi tulla menestyvä, siitä on monia esimerkkejä. Jos menestystä tulee tarpeeksi, ei Suomi ehkä riitä markkina-alueeksi. Kansainvälistyminen on tänä päivänä helpompaa kuin koskaan, joten pienyrittäjänkin on aivan realistista haaveilla Lontoossa sijaitsevasta sivutoimipisteestä tai kansainvälisestä franchising-toiminnasta. 

Harva iskee kultasuoneen ensi yrittämällä ja ilman vaivannäköä. Yrityksen perustaminen ei ole varma avain onneen ja menestykseen. Vain joka toinen uusi yritys toimii enää viiden vuoden päästä. Osa niistä tekee konkurssin, mitä pidetään Suomessa erittäin negatiivisena ja leimaavana asiana – toisin kuin ulkomailla, missä konkurssia pidetään lähes välttämättömänä kokemuksena menestyksen kannalta. Monissa kulttuureissa ajatellaan, että hyvällä yrittäjällä on takanaan ainakin yksi konkurssi.

Jokaista menestyvää yrittäjää kohden Suomesta löytyy kaksi yrittäjää, joilla menee taloudellisesti erittäin huonosti. Joka viides suomalainen yrittäjä kuuluu vähiten ansaitsevaan kymmenykseen. Peräti 15 prosenttia kaikista huonotuloisimmista suomalaisista on yrittäjiä. Yli 10 000 yrittäjää saa kuussa alle tuhannen euroa, ja toiset 10 000 alle 800 euroa. 

Moderni tekniikka ja digimarkkinointi avuksi

Modernit ratkaisut antavat yrityksestä hyvän vaikutelman. Yritys vaikuttaa aikaansa seuraavalta ja tehokkaalta, kun sillä on käytössään moderni kassajärjestelmä tai esimerkiksi monikanavainen asiakaspalvelu. Monikanavainen asiakaspalvelu tarkoittaa sitä, että asiakas saa palvelua myös chatissä, sähköpostilla, puhelimitse ja sosiaalisessa mediassa. Koska yksinyrittäjän aika ei voi riittää kaikkeen, voi asiakaspalvelun ulkoistaa. 

Harva kampaaja, nuohooja, joogastudio tai käsityöpuoti vaatii enää käteismaksuja, vaan langattomat kortinlukijat seuraavat mukana kaikkialle. Lähimaksuominaisuus tekee maksamisesta nopeaa ja kätevää. Isoissakin myymäläketjuissa saatat törmätä iPadin myyntipistejärjestelmänä – mahdollistaahan se tehokkaamman asiakaspalvelun ja kustannussäästöt. 

Kaupankäyntiä ja liikevaihtoa voi seurata, analysoida ja kehittää erilaisilla ohjelmilla ja sovelluksilla. Kirjanpito-ohjelmat seuraavat ostolaskujen erääntymistä, jotta yrittäjä voi tarvittaessa lähettää maksumuistutuksen tai laittaa laskun perintään. Asiakaskäyttäytymistä seuraava järjestelmä antaa arvokasta tietoa muun muassa asiakkaiden ostohistoriasta ja palautetuista tuotteista. Näin voit herättää nukkuvat asiakkaat lähettämällä heille muistutuksia nuohouksesta, auton öljynvaihdosta tai vaikka tukanleikkaamisesta. Jos asiakasta ei ole näkynyt joogastudiolla pitkään aikaan, voit lähettää hänelle kutsun kanta-asiakasohjelmaan tai jonkin erikoistarjouksen. Ehkä et saa myydyksi teekannua, vaikka kukkakuvioiset teekupit myyvätkin hyvin? Voisitko tehdä kupeista ja kannuista kimppatarjouksen, tai luvata kannun kaupan päälle tietyn suuruisiin ostoksiin? 

Google Analytics ja Google Search Control ovat ilmaisia työkaluja, joiden avulla voi seurata sitä, miten yrityksen verkkosivut löytyvät ja mitä sisältöä niillä luetaan. Niiden ansiosta voit muokata kotisivuja entistä kiinnostavammaksi ja houkuttelevammaksi, ja tältä pohjalta voit harjoittaa hyvin kohdennettua some-mainontaa. Digimarkkinointi on tätä päivää, ja huomattavasti tehokkaampaa kuin vaikkapa lehtimainonta. Kiinnostavaa sisältöä verkkosivuille, blogiin ja someen voi ostaa ammattilaisilta, jos aika ei riitä. 

Verkostoituminen kannattaa

Pakkaukset

Verkostoituminen tarkoittaa paitsi sitä, että hankkii uusia yhteyksiä LinkedInissä, myös sitä, että on aktiivisesti esillä esimerkiksi alan messuilla sekä yrittäjätoiminnassa. Messuihin kannattaa panostaa. Hanki tuotteillesi näyttävät pakkaukset esimerkiksi osoitteesta hakakansio.fi. Pakkauksen kiinnostavuus on isossa roolissa asiakkaan tehdessä ostopäätöstä, joten hyvä pakkaus markkinoi tuotetta tehokkaasti.

Verkostoituminen on sopivassa suhteessa sosiaalista mediaa ja oikeita kohtaamisia. Yrittäjän pitää tuntea asiakkaansa, mutta myös muita yrittäjiä, joiden kanssa laajentaa ja kehittää liiketoimintaa. Esimerkiksi eläintarvikeliike voi jakaa lemmikkihoitolan esitteitä, ja nuohoojan kannattaa tietää hormisaneerauksia tai piipun pellityksiä tekevän yrityksen yhteystiedot. Verkostoituminen voi ahdistaa ja aiheuttaa paineita, mutta sitä voi opetella erilaisissa yrittäjille suunnatuissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Aloita sillä, että laadit itsestäsi ja yrityksestäsi hissipuheen. Hissipuheella saisi olla pituutta korkeintaan kolme minuuttia, ja sen aikana tulisi kertoa noin kolme pääkohtaa tai vahvuutta. ”Hei, olen Minna ja olen kampaaja” on turhan lyhyt esittely uusia ihmisiä kohdatessa, mutta kukaan ei jaksa jäädä kuuntelemaan liian pitkääkään sepustusta yrittäjän uran kaikista käännekohdista, varsinkin jos se alkaa pikkusiskon hiusten letittämisestä vuonna -87. Kuuntele myös muiden tarinoita ja ole avoin uusille kontakteille!