Hyödynnä teknologiaa opiskeluissasi!

Kuinka voit opiskella nykyaikaisesti?

Verkko-opinnot huudettu! Kansanopistot huudettu! Avoin yliopisto huudettu! Avoin ammattikorkeakoulu huudettu! Siinä meille kaikille nykyaikaa ja opiskelua.

Verkko-opinnot

Voiko nykyaikaisempaa opiskelumenetelmää enää olla? Todennäköisesti tällä hetkellä ei. Netti auki, koulun verkko-oppimisalusta auki, tehtävänanto auki ja sen jälkeen saa suorittaa. Pitänee vain muistaa myös tallentaa tehtävä kyseiselle oppimisalustalle.

Kotoa opiskelu
Kotoa käsin voi opiskella

Lähiopetusta? Ei vältäämättä! Voit siis huokaista helpotuksesta. Sinun ei todellakaan tarvitse suunnitella työvuoroja sen vuoksi, että opiskelet nettikursseilla tai siirtää pitkäaikaista harrastustasi toiselle päivälle kansanopiston kurssin takia. Ilmoittautuessa verkko-opintoihin on silti hyvä selvittää lähiopetuksen mahdollisuus, koska toisinaan lähiopetusta saattaa kuulua pari tai kolme päivää myös verkko-opintoihin. Useimmiten kyseiset lähipäivät ovat tiedossa jo aikaisin, joten ei huolen häivää.

Verkko-opinnot eivät aina tarkoita pelkkää materiaalin selaamista ja tehtävien palautusta nettiin. Opintoihin voi hyvin kuulua myös nettiluentoja, joihin pääasee oppimisalustalla käsiksi. Useat eri oppimisportaalit, varsinkin Liferay-pohjaiset, ovat erittäin interaktiivisia ja oikealla tavalla käytettynä niistä voi oppia vähintäänkin yhtä tehokkaasti kuin koulussa!

Opettaja ei samalla tavalla ole tavoitettavissa kuin lähiopetuksessa, mutta onhan hänkin vain sähköpostin päässä sinusta. Ja oppimisalustalle saat kuitenkin palautteen tehtävistäsi ja usein on myös olemassa keskustelualue, jossa voi vaihtaa mielipiteitä ja tuoda esiin ongelmia muiden opintoja suorittavien kanssa. Helppoa siis.

Kansanopistot

Tarjoavat nykyään kaikkea ristipistokursseista aina Länsi-Saharan koillisosan arabian murteisiin. Nykyaikaa? Kyllä. On nykyaikaista opiskella itselleen uuden kielen perusteet ja loikata siitä jatkokurssille. On myös nykyaikaista osallistua käsityökursseille tai DIY-kursseille, joissa vanhoista tavaroista tuunataan jälleen käyttökelpoista materiaalia esimerkiksi kodin sisustukseen. Se on nykyaikaa ja jos siinä tahdot pysyä mukana, opiskele tai osallistu kursseille.

Opetustilat
Kansanopistojen opetustilat ovat yleensä hyviä

Kansanopiston kursseille kun saa ilmoittautua kuka tahansa ja muistini mukaan kurssille pääsee ihan ilmoittautumisjärjestyksessä. Selaa siis uusia koulutus- ja kurssimahdollisuuksia, niin pysyt mukana muuttuvassa maailmassa ja olet yhteiskunnan huipulla osatessasi tehdä sinkkiämpäristä erinomaisen kauniin kattovalaisimen.

Avoin yliopisto

Akateeminen koulutus on aina ollut kovaa huutoa. Toisilla lukupää riittää ihan kuuden vuoden lääkisopintoihin, toiset taas voivat vain haaveilla yliopisto-opinnoista. Ja sitten huudetaankin avoin yliopisto! Siinähän se, vuosisadan sana.

Avoin yliopisto ja sen tarjoamat kurssit on suunnattu kaikille. Voit siis suorittaa yliopiston kursseja ihan ilman pääsykokeita ja valintaa yliopiston kirjoihin ja kansiin. Avoimet opinnot on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille. Turha yrittääkään pohtia kuinka pitkälle opintoja voi avoimessa yliopistossa suorittaa, koska sen näkee netistä. Jokaisessa yliopistokaupungissa on varmasti tarjolla eri tieteenalojen avoimia kursseja. Sen kuin lähtee netistä niitä plokkaamaan.

Avoin ammattikorkeakoulu

Tarkoitettu kaikille. Ihan kaikille asiasta kiinnostuneille, samoin kuin yliopistonkin kurssit. Toki korkeakoulutason opiskelijat voivat myös hyödyntää avoimen korkeakoulun tarjoamia kursseja omissa korkeakouluopinnoissaan. Kesällä voit suorittaa kursseja, jotka hyväksiluetaan omissa opinnoissasi. Valmistumista voi myös edistyttää avoimen kursseilla tai voit käydä kyseisiä kursseja jo ennen kuin olet edes sisällä korkeakoulussa. Ihan miten itse haluat. Hyvin todennäköisesti avoimen ammattikorkeakoulun kursseja järjestetään jokaisessa kaupungissa, jossa vaan on olemassa ammattikorkeakoulu.. Netti jälleen auki ja selaamaan vaihtoehtoja, jotka itseä eniten kiinnostavat!