Hyödynnä tekniikkaa ajanvietossa!

Näin sinun kannattaa hyödyntää teknologiaa ajanvietteissäsi

Onko enää olemassa maailmaa ilman teknologiaa? No todennäköisesti ei ja totuus on myös se, ettei me nykyihmiset edes pärjättäisi enää ilman teknologiaa. Jokaisella on huushollissaan pari tietokonetta, älykännykät, tabletit, pelikonsolit, telkkarit ja musavehkeet. Jos niillä ei saa luppoaikaa kulumaan, niin ei millään.

Urheilu

Urheilu nykyaikaisesti
Teknologia on tuonut lisäsisältöä myös urheiluun

On sykemittaria, älykelloa ja älypuhelinta. Kaikki synkronoivat keskenään ja pian kello varmaan lenkillä jo huutakin käyttäjälleen: ”Eikö jalka ripeämmin liiku, läski. Sydäri kolkuttaa jo ovella ja on ennen sua kotona.”

Niin. Urheilu ajanvietteenä ja teknologia. Totuus on, että huipulle on turha pyrkiä juoksemalla metsässä omantunnon mukaan. Kyllä huipputreenaamiseen tarvitaan myös huippuvälineet, jotka todellakin ovat teknologiateollisuuden kukkasia. Saa seurattua matkaa, reittiä, kalorien kulutusta, nopeutta, maaston vaihtelua ja mitä vielä. Kaiken tämän voi pläjäyttää nettiin valmentajalle tai muiden nähtäväksi.

Siinä sitä on ajanvietettä, jos ei itse viitsi kaatosateeseen lähteä juoksulenkkareissa. Kyttää ja kyylää kuka naapureista on tänään on juossut pidemmän lenkin tai bodannut eniten salilla.

Sohvarötväys

Telkkari päällä – check! Netti päällä – check! Kotiteatteri päällä – check! Netflix-sarjat pyörimässä – check!

Siitä se lähtee, ajanviete rullaamaan vapaina hetkinä. En pidä sitä lainkaan huonona idea toisinaan kääriytyä peittoon, maata sohvalla kera herkkujen ja päästää mieli irti Netflix-sarjoihin. Oikein oivallista. Taattu rauhoittuminen ja irtiotto omista ajatuksista. Kunhan ei vaan iha överiksi mene ja makaa koko kesälomaa samassa paikassa..

Tekniikan mahdollistamat palvelut

Huvipuistot ovat olleet modernin ihmiskunnan ilona jo todella pitkään, mutta myös muita huvituksia on viimeaikoina tullut lisää! Megazone on yksi hyvä esimerkki siitä, miten hauskoja ajanvietteitä teknologia voi mahdollistaa. Pääset mukaan suoraan moderniin scifi-seikkailuun ja ammuskelemaan kilpatovereita laseraseilla, jokaisen pikkupojan unelma! Tai jos et ole niin actionin perään, voit laittaa älynystyräsi hieroutumaan Escape Roomien avulla. Niissäkin tekniikka on mahdollistanut hienot efektit ja laadukkaamman kokemuksen. Nämä modernit huvitukset ovat yleensä keskittyneet isoimpiin kaupunkeihin ja vaikkapa Helsingissä Escape Roomeissa sekä MegaZonessa on hyvin paljon valinnanvaraa. Jos siis sieltä Takahikiältä ei löydy näitä, niin kamppeet kasaan ja lomareissulle!

Älykkö

Ota älykkösi taskusta käteesi, totea ettei yhtään sähköpostia, puhelua tai viestiä. Avaa viestisovellus ja näppäile viesti vanhalle koulukaverille, serkulle tai entiselle työkaverille. Ihan vaan siksi, että kysyt kuulumisia joita et ole kysellyt viimeiseen vuoteen tai kahteen. Voit ihan jopa sopia tapaamisen kyseisen tyypin kanssa, Teknologiateollisuuden helmi tuo älykkö.

Vaihtoehtoisesti voit myös avata pelisovelluksen ja lennätellä vihaisia lintuja määrittämättömän ajan aina siihen saakka, kunnes joku soittaa sinulle. Kannatan kuitenkin lämpimästi ensimmäistä vaihtoehtoa.

Läppäri

Rästitöitä tai kouluhommia? Eihän se mikään namu ole niitä painaa vapaa-ajalla, mutta onko muuta vaihtoehtoa? Tuskin. Läppäri kouraan ja taustalle Spotify toitottamaan kesän uusinta soittolistaa. Jammaile hetki ja laula lempibiisiäsi, istahda alas ja avaa rästihommat. Kun alkaa takapuoli puutua, ota taas välissä muutama tanssiaskel ja kupillinen kahvia. Rästityöt ja koulutehtävät hoidettu nopeammin kuin huomasitkaan.Läppäri

Toki siinä vaiheessa kun alkaa rästityöt oikein kypsyttämään ja tuntuu, että vanne kiristää hieman liikaakin jo päätä, ota iisisti. Avaa netistä aina stressiä lievittävä pallopeli, jossa posautellaan saman värisiä palloja. Totea, että työt on edelleen tekemättä ja olet nyt kaksi tuntia posautellut palloja, koska jäit koukkuun kyseiseen peliin..

Voithan työn lomassa myös haaveilla lomamatkasta Kroatiaan tai vaihtoehtoisesti ruskamatkasta Lappiin. Ihan vain nopeasti käyt vilkaisemassa ensi viikon äkkilähtöjä. Sen jälkeen ihan vaan nopeasti vilkaiset pankkitilin saldoa. Jonka jälkeen nopeasti vilkaiset kalenteria, joka tietenkin näyttää tyhjää. Päätät vielä ihan nopeasti vain vilkaista Kroatian säätiedostusta ensiviikoksi. Ja hups, miten sormi vahingosa osui kohtaan ”maksa tästä”. Voit siis jatkaa rästihommia ensi viikolla.. Kroatiassa..