Älylaitteiden suojaaminen

Kuinka suojata älylaitteesi mahdollisimman hyvin?

Kuten kaikki muutkin läppäristä Jeesuksen aikaiseen vaarin pöytäkoneeseen on suojattava viruksilta, madoilta, ökkömönkiäisiltä ja muilta laiteeseen pyrkiviltä kaaoksilta.

Suojaa fyysisesti

Mikäli et halua olla ostamassa uutta puhelinta tai tablettia kuukauden välein, kannattaa laitteen fyysiseen suojaamiseen panostaa. iPhone 6:n kuoret ovat melko edullisia siihen nähden, että pitäisi hankkia uusi vastaava laite. Ja vaikka kuoret muuttavat laitteen ulkonäköä hieman, on myös tarjolla hyvin paljon todella hienojakin kuoria. Ja jos välttämättä haluat esitellä puhelintasi, voit ottaa sen pois suojasta, ja näyttämisen jälkeen laittaa sen takaisin sinne.

Osta palvelu

Tietokone ja puhelin
Suojaa puhelimesi sekä teitokoneesi

Yritykset tyrkyttävät suojauspalveluitaan milloin mistäkin tuutista, milloin mihinkin tyrkytyshintaan. Ei kannata kohauttaa olkiaan moiselle virustorjunnalle, vaan ihan oikeasti tarttua hyvään tarjoukseen.

Ihan pieni pohdinta siitä, mitä teet älykölläsi päivittäin.. Käytätkö Facebookia? Entäs verkkopankkia, ehkä jopa kahta eri verkkopankkia? Luetko sähköpostia? Henkilökohtaista ja työsähköpostia, hyvällä tuurilla vielä kolmatta koulun sähköpostia? Teet koulutehtäviä ja katsot luentoja? Ostat lentolippuja? Tilaat vaatteita tai kodin tavaraa? Laitat varmasti joskus jopa luottokorttitietosi joidenkin ostosten yhteyteen? Niinpä, mahtaako siis hyvä suojaus älylaitteeseesi olla tarpeellinen? Eiköhän se ole.

Miksi läppärisi huutaa jatkuvasti virustorjuntaohjelman päivityksestä, etkä voi edetä sähköpostiisi jos tietokone on havainnut ja estänyt lähelle pyrkivän ökkömönkiäisen? Siksi, koska pelkäät että joku hakkeri kaappaa sähköpostisi ja lähettelee lunnasvaatimuksia läheisillesi. Miksi sitten et ole yhtään peloissasi älylaitteesi kanssa? Sen kuin surffailet vähän oudoimmillakin sivuilla ja kas, kohta ruutu pimenee ja mukavan näköinen pikku matoli vilkuttaa ilmoisesti ruudulta.

Osta siis suojauspalvelu. Ne eivät ole kalliita nykyisin ja palvelun saa jopa jaettua koko talouden laitteille ihan ilman suurempia lisämaksuja. Valitse siis luotettava palvelu ja suojaa luurisi tai tablettisi, se kuitenkin on sinulle tärkeä.

Mieti missä surffailet

Mieti kannattaako jokaiseen Facebookin kilpailuun osallistua ja tykätä jokaisesta sivusta, joka ilmoittaa jakavansa kolme tonnia ilmaista shoppailurahaa tai ilmoittaa jakavansa uusia pleikka nelosia ilmaiseksi sadalle tykkäjälle. Niin, voi pohtia sitä kuinka realistista kyseinen toiminta todella on. Niin, no eihän se millään tasolla voi toimia oikeasti.

Shoppailetko itsellesi tietynlaista paitaa? Löydät kivan piskuisen nettikaupan, joka myy juuri oikeanlaista keltaista sävyä olevaa paitaa. Joo o, jenkkikauppa ja valikoimakin ehkä hieman pieni, mutta eiköhän moinen putiikki nyt täysin luotettava ole. Ai ne vaatii luottokorttimaksun, okei. Klik, klik ja maksutiedot menneet. Kippas kappas kun tuotteesta ei koskaan saavu tilausvahvistusta ja VISA-laskun saapuessa verkkopankkiin on koko luotto ihan tapissa. Hups. Ehkä olisi voinut pohtia sitä, kuinka luotettava kauppa todellakin oikeasti on.

Lapsilukko lapsille

Niin läppäreillä kuin älyköilläkin lapsilukkoja saa aikaiseksi ja vanhemmat saavat valvottua lapsien käyttämiä nettisivuja. Tee se lapsellesi, ihan vain suojellaksesi häntä edes hetken aikaa maailman julmuudelta. Netissä kun kaikki on saatavilla ja allekirjoittaneen mielestä lapsi on aina lapsi vaikka miten päin asiaa yrittäisi kääntää. Lapset tekevät hölmöjä juttuja ja salaa yrittävät päästä kielletyillekin nettisivuille, joista saattaa löytyä perin raadollistakin matskua.

Älypuhelimen suojaus
Kun älypuhelinta käyttää oikein, on siitä eniten hyötyä!

Lapsilukot siis lasten puhelimiin ja seurannat päälle miten siellä internetissä oikein yritetään toimia. Niin kauan kuin lapsesi on lapsi ja ennen kaikkea terve lapsi. Saattaa toki harmittaa laittaa lapselle estoja netinkäyttöön, mutta näin saat ihan oikeasti edes yritettyä suojella lastasi ja yrittää kasvattaa lapsestasi jollain tapaa terve. Puhumattakaan siitä, että lapsesi älykössä heiluu ökkömönkiäinen ruudulla heiluttelemassa joka viikko.

Suojaa siis älykkösi, itsesi ja lapsesi. Helpolla pääsee kun huolehtimisen suojauksista jättää ammattilaiselle, mutta oikein näppärät tee se itse-tyypitkin varmasti osaavat kikka kolmosilla laittaa hyvät suojaukset aina älyköstä läppäriin.